Search
  • onnelina_elina

Keskeneräisyyden kauneus

Olen näillä näppäimillä julkaisemassa Onnelinan ja olen saanut painiskella paljon keskeneräisyyden teeman kanssa kuluneiden viikkojen aikana. Minusta maailman armollisin ajatus on, että meistä ei tule valmiita koskaan eikä tarvitsekaan tulla. Me olemme lopulta opettelemassa täällä itsestämme, elämästä ja viimeiseen hengenvetoon asti meillä on mahdollisuus oivaltaa ja oppia uutta. Isäni viimeisiksi sanoiksi kuusi vuotta sitten jäi ettei kannata odottaa muilta valmiina olemista, kun sitä ei ole koskaan itsekään.


Vaikka tällaisen ajatuksen olenkin sisäistänyt niin kas kummaa, kun stressaavassa tilanteessa se meinaa unohtua. Stressaantuneena meidän tila pienenee ja putkinäkö valtaa alaa - silloin myös varjopuolemme aktivoituvat ja yrittävät vallata koko shown. Itselläni yksi arkkityypeistäni on perfektionisti ja sehän se siellä meinaa ruveta ottamaan jokaisen puheenvuoron, jos stressi meinaa vyöryä päälle.


Jotta elämä olisi nautinnollista pienien paineidenkin alla ja jotta stressi hellittäisi ja helpottaisi, tarvitsemme tilaa. Hiljaista, rauhallista tilaa missä olemme vain me ja ajatuksemme. Joillekin se voi olla kävely luonnossa, joillekin esimerkiksi käsitöiden tekeminen. Mielellään se on pysähtymistä ja sataprosenttista läsnäoloa itsellemme.


Minä lähdenkin nyt keskeneräisenä nauttimaan tästä hiljaisesta tilasta. Aion mennä laiturin nokkaan juomaan teetä ja katsomaan veden pintaa ja mahdollisia aaltoja. Annan ajatuksieni virrata kuten vesi edessäni virtaa ja annan luvan kaikille tunteille, ajatuksille ja kehon tuntemuksille. Tällainen hetki voi olla vain viidenkin minuutin mittainen ja se tekee jo ihmeitä, kokeile ihmeessä! Vain sinä ja hiljaisuus.


Osa Henkisen Valmennuksen prosessia voi olla tutustuminen omiin varjopuolen miniin, niiden kanssa hyvät välit ovat suureksi eduksi. Kun niihin toden teolla, syvällisesti ja huumorilla tutustuu, pääsee niitä myös hiljentämään ja laittamaan hyllylle istumaan jotta saisi nauttia elämästään ilman niiden ihmeellistä naputusta.


Elina
36 views0 comments

Recent Posts

See All